Nytt

Innvandringsminister Inger Støjberg møter kraftig kritikk fra store danske virksomheter som mener en annonsekampanje som skal avskrekke asylsøkere vil gi inntrykk av at Danmark er et lukket land.

Det er en kritikk regjeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti avviser kontant.

”Regeringen indrykker helsidesannoncer, hvor vi fortæller mennesker, at vi helst ikke vil se dem. Det bliver vi ikke rigere af, det bliver vi kun fattigere af, så herfra er anbefalingen at aflyse initiativet,” lyder det fra kommunikationsdirektør i Grundfos Kim Nøhr Skibsted.

Samme opfordring gentages af en række andre store virksomheder, som frygter, at annoncerne kan forværre erhvervslivets mulighed for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Hvordan kan en annonsekampanje som skal avskrekke asylsøkere påvirke høykvalifiserte som ellers ville søkt jobber i Danmark, spør DF-politikere.

De seneste dages debat får nu Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen til at lange ud efter det, han kalder forargelsesindustrien i den danske politiske debat.

”Det her illustrerer på glimrende vis, hvorfor det er så svært i dansk politik at få gennemført ordentlige stramninger, som virkelig har en effekt. Fordi forargelsesindustrien griber om sig,” siger Martin Henriksen.

”Politikere er jo mennesker, lige som alle andre – tro det eller ej. Derfor kan den her massive kritik selvfølgelig påvirke mange. Og det er da ikke særligt behageligt, at man nu kan få indtrykket, at hele landet kører nedenom og hjem, hvis ikke vi bare tillader en fortsat stor indvandring. Men man må bare stå op imod en kritik som den her. Og fra Dansk Folkepartis side tager vi den meget roligt. At man kan blive så forarget over så lidt, er egentlig det mest groteske i den her diskussion. Det pågældende forslag er jo ikke engang noget, der i sig selv har at gøre med konkret lovgivning. Det er alene et spørgsmål om at indrykke annoncer for at informere og sende et budskab.”

Kritikken fra industrien er interessant. Den forteller om en kløft mellom nasjonale og store selskapers interesser. De transnasjonale tenker omdømme og bryr seg i liten grad om nasjonal suverenitet. Innvandring er ikke bare et spørsmål om omdømme og PR: Det er et spørsmål med store økonomiske konsekvenser, for nasjonalregnskapet. Hvordan kan industrien ignorere disse fakta som vil påvirke dens egne rammevilkår. Eller tror de de alltid vil kunne plukke fra øverste hylle og la skattebetalerne ta seg av regningen?

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7900878/DF-efter-annonce-kritik-Forargelsesindustrien-griber-om-sig/