Nytt

Faren til Chattanooga-terroristen Mohammad Youssuf Abdulazeez, var voldelig mot kona og sønnen og ville ta seg en kone nummer to, i Jordan, slik islamsk lov tillater. Det viser skillsmissepapirer fra 2009 som Daily Mail har fått tak i.

De viser en voldelig, kontrollerende far og ektemake. Kona var økonomisk umyndiggjort, hun fikk kun noen få dollar i uken til personlig bruk. Ved en anledning måtte hun rømme til et krisesenter.

Youssuf Saed Abdulazeez slo også sønnen, tilsynelatende uten grunn, ifølge papirene.

 

 

chattanooga.family

Familieidyll med sprekker: Mohammad Youssuf var i avgangsåret på high school da moren, Rasmia, ba om skilsmisse. Hun gjorde det etter at mannen sa han ville ta en kone nummer to, etter 28 års ekteskap.

Rasmia ba myndighetene om at han skulle bli underlagt besøksforbud. Skilsmissepapirene forteller om familiedrama. Hennes brødre kom på besøk fra Washington og Kuwait for å mekle, uten at det hjalp. Han nektet å snakke med henne, og etter det andre besøket   forgrep han seg på henne seksuelt.

Det ble ikke noen skilsmisse. Begjæringen ble trukket etter ni dager. I stedet lovte ektemannen å snakke med kona en time hver dag, og betale henne 100.000 dollar hvis det ble skilsmisse.

Sønnen synes å ha manglet et funksjonelt forbilde. Han søkte mot macho-idealer som boksing, før han vendte seg mot religion. Hans syv måneder lange opphold i Jordan vies stor oppmerksomhet.

Familien er palestinere. Av Facebook-posteringer fremgikk det at de var aktive for «fritt Palestina». Også Chapel Hill-drapene var noe sønnen så i politisk kontekst, slik Barack Obama også gjorde.

chattanooga.home

Familien bodde i et fint hus i Chattanooga.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3165737/Muslim-Marine-murderer-s-father-sexually-assaulted-wife-beat-son-wanted-second-wife-allowed-Islamic-law.html?ito=social-twitter_dailymailus