Nytt

David Cameron forbereder britene på at mange av de drepte i Tunisia er briter. 15 så langt av 38. Men han har ikke stort å si dem om hva Storbritannia kan gjøre. – Angrepene vil bare få oss til å stå sterkere sammen mot «disse ekstremistene», sa Cameron etter Cobra-møtet lørdag. Sammen om hva?

Cameron slår fast at det er en trussel som var manifest på tre kontinent på samme dag. Likevel har han ikke stort å si om hvem det er som truer, og hva de står for. Det er en merkelig passivitet over mannen.

«There’s no doubt we face a very severe threat in our country and we have done for many months and many years, but the level of the threat is identified independently of government and published in the proper way.»

Cameron sier: – The terrorists will not succed. Terroristene vil ikke lykkes.

Men Cameron har selv forberedt britene på at mange landsmenn er drept. Har de ikke da lykkes?

Så fortsetter Cameron å snakke hypotetisk: Vi må stanse spredningen av denne ekstreme islamismen som radikaliserer så mange unge i vårt samfunn.

Men han sier ikke hvordan. Han sier ikke noe om at de religiøse lederne må gjøre noe, og at vanlige muslimer snart må våkne. Han adresser ikke «problemene» i det hele tatt, men går som katten rundt grøten.

Fungerende Labour-leder, Harriet Harman, er like pregløs og utydelig. Hjelp til de pårørende er det man er opptatt av. Ellers er morderne ansiktsløse.

These shocking events, as well as the attacks in France and Kuwait, remind us of the constant threat the world faces from terrorism, and the need for constant vigilance.

It is disappointing that the impact of these crimes will also be felt by Tunisia’s economy, not least its growing and important tourism industry.

We will back the Government as it works to help the families affected and counter these extremist ideologies which have so brutally taken the lives of the innocent.

Kong Abdullah av Jordan er ikke redd for å  sette ord på det som foregår:

“this could well be the beginning of World War Three”.

Tenk om en vestlig leder skulle våge å uttale noe i den retning? Man har gjort seg selv til gisler for en fremstilling som er bortforklarende, og buen spennes litt og litt høyere for hver gang. I virkeligheten brast den for lenge siden.

Enten det er Jordan, Tunisia eller Frankrike: Fienden er den samme.

Indeed about 2,500 Jordanians are estimated to be fighting with ISIS, and on the streets of Jordan support for the terrorists is clear. Although Jordanian authorities have cracked down on overt support of the group, it is still clearly felt around the country. As one man in the town of Zarqa, birthplace of notorious terrorist Ayman al-Zarqawi, told Fox News, “We know who all the supporters of ISIS are here, and we protect each other. There are many of us.”

Men selv når fienden omtaler oss som fiende, nøler våre ledere med å svare at de er fiender. Det er absurd.

 

http://www.foxnews.com/world/2015/06/26/fox-news-reporting-crossing-jordan-escape-from-terror-289970987/

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/tunisia/11701043/Tunisia-attack-deadly-shooting-in-front-of-tourist-beach-hotel-live.html