Innenriks

Jonas Gahr Støre ønsker å skape et inntrykk av at flyktningene ikke er så mange. Noen milliarder her og noen der, samt press på boligmarkedet spiller nok liten rolle. Bare prøv å få folket til å forstå at de ikke er så mange.

IMG_2534

Foto: Dagbladet og Jonas Gahr Støre forsøker å skyve problemene over på regjeringen. Det er FrP som skaper kaos fordi Ap og Høyre har overkjørt FrP. Men ingen skriver om at Journalistisk Venstreparti og de andre partiene, minus FrP, har overkjørt flertallet i folket.

Respekten for at det kan være vanskelig å bosette flyktninger, hvor dypt stikker den hos Støre?

– Jeg skjønner at dette er vanskelig spørsmål. Når det blir formidlet i tusentall, kan det oppleves som svært mange på en gang. Men det kan også formuleres som fem-seks familier til hver kommune i gjennomsnitt i Norge. Da høres det annerledes ut, sier Støre.

– Viser disse tallene at den norske rausheten er i fare?

– Jeg vil ikke konkludere slik. Jeg tror det er ganske bred holdning i det norske folk å være raus, stille opp og bidra. Men jeg forstår også at spørsmål om bosetting av flyktninger er vanskelig, og det må vi ha respekt for, sier Ap-lederen.VG

Turisten Jenny Adams filmet fra en turistbuss nylig hvordan flyktninger i Calais border trailere og er truende. En av flyktningene truet med å kaste stein mot turistbussen. All sympati ligger hos flyktningene. Pål Nesse i Flyktningehjelpen uttaler at flyktningene i Europa er ganske små.

Seniorrådgiver Pål Nesse ved Flyktninghjelpen sier til VG at situasjonen i Calais er veldig vanskelig.

– Dette er flyktninger som prøver å komme seg videre, og man har ikke funnet løsningen på det. Det er ganske mange som havner i et slags limbo, hvor man desperat prøver å komme seg videre. Man har ikke vært flinke nok til å finne gode løsninger for å fange opp disse, sier Nesse.

Han sier tallet på flyktninger i Frankrike ikke er store med tanke på situasjonen i Afrika, Asia og Midtøsten.

– Jeg synes politikerne viker unna dette spørsmålet, også i Storbritannia og Frankrike, istedenfor å finne gode løsninger på det som faktisk er ganske moderate tall sammenliknet med Europas forgård, spesielt Midtøsten og Tyrkia, sier han.VG

Når trailersjåfører kjører omveier på mange mil for å unnslippe flyktningeproblemer, så forteller det kanskje hvor Europa er på vei.

Daily Mail, en av avisene som omtaler videoen, skriver at den kommer bare dager etter at det ble kjent at trailersjåfører kjører omveier på over 150 kilometer for å unngå problemene ved havnen i Calais.

Det kan bli stor spenning å reise rundt om i Europa når flyktningene samler seg ved forskjellige knutepunkter. Et Europa slik vi ønsker å ha det?