Innenriks

Fornuften er blitt borte i spørsmål rundt islam og innvandring. Vi er i stedet vitne til et uavbrutt sig av desinformasjon om det multikulturelle samfunnet og innvandringens såkalte berikelse. Det siver en jevn strøm av politisk korrekte ord og meninger ut fra medier, fra akademia fra tenketanker og politikere. Noen forsøker å ta ifra oss muligheten til å forstå hva innvandringen vil bety på lang sikt. Hva vil det bety for styresettet her, for verdiene her, for omgangsformene her, for lovene og reglene her? Kort og godt, hva vil innvandringen bety for livene våre? For barna og barnebarna våre? Man er så redd for denne sannheten at enhver som forsøker å varsle om den, blir offentlig hengt ut til skrekk og advarsel. Ikke prøv deg!

Hans Rotmo er en slik varsler som stadig vekk prøver seg. Dessverre har han for vane å uttale seg på en måte som ikke gagner hans sak. Han ordla seg på en svært takknemlig måte da han til Trønder-Avisa sa at muslimene er en miljøforurensning i Europa. Takknemlig for medie-Norge som ikke ønsker å snakke om innvandringens konsekvenser, og takknemlig for unge muslimer som med letthet turnerer slik retorikk. Og hvilken gave Hans Rotmo er for shariaens forkjempere; islamistene! For da nyheten ble kjent om at det skjulte seg et titalls IS- og al-Qaeda-terrorister blant flyktningene som var  plukket ut av FN for å bo midt iblant oss, kommer unge Fatima Almanea og blir rikskjendis på et enkelt blogginnlegg. Hennes svar til Hans Rotmo ble omfavnet av landets største mediehus, hun ble avbildet i alle de store avisene, hun var mandag 1. juni gjest hos Ole Torp i Aktuelt, og Ukens profil i Trønder-Avisa. Man konstaterer at enda en gang har islamister fått hjelp av elitene til å ufarliggjøre innvandring og islam. Samtidig som man nøytraliserer og straffer en varsler. Denne gang en gammel trubadur, noen dager senere – Hege Storhaug – en seriøs og kunnskapsrik varsler som ble trakassert på det groveste i avisen Vårt Land

Disse menneskene og foretakene som nå tar slik avstand fra Rotmo og  nekter han spillejobber slik det fylkeskommunale Nord-Trøndelag E-verk (NTE) har bestemt seg for, og slik direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr gjorde i fjor, har ingen problemer med å akseptere at politikere og andre samfunnsdebattanter omtales som søppelmennesker. Islam-kritikere og FrP-ere kan man omkostningsfritt omtale som søppel. Eller ble det tatt et oppgjør med søppelets opphav, Eivind Trædal? Og har noen bestemt at artistene Lars Vaular eller Timbuktu  mister spillejobber på grunn av hatretorikk?

Reaksjonene mot Rotmo handler i bunn og grunn om et samfunn som ikke lenger ønsker å gi forkjørsrett til egen kultur, historie, religion, seder og skikker. Ukritisk tar vi imot med åpne armer og åpne lommebøker, vi relativiserer alt, vanhelliger kirkerommet og fabler om at alle religioner er like. Gud hjelpe oss!

Kunnskapsløsheten om vår religion og konstitusjonelle historie er kommet så langt at man fra Stortingets talerstol uanfektet drar paralleller mellom vår Konges bekjennelsesplikt og Den islamske staten. Abid Raja (V) skal huskes for dette – fordi velgerne fortjener det!

riksvåpenet

Og velgerne fortjener å bli minnet om de rødgrønnes store og effektive avkristningsprosjekt som gikk så langt at selveste Kongen ble nødt for å trekke i nødbremsen. Da de rødgrønne (også støttet av de andre partiene, KrF intet unntak) fikk endret Grunnlovens § 2, brøt de båndene mellom den evangelisk-lutherske religion og staten. Det het tidligere at Norges statsreligion er den evangelisk-lutherske. Nå er formuleringen: Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Takket være Kong Harald ble endringen av Grunnlovens § 4 (om Kongens bekjennelsesplikt) liten i forhold til hva de rødgrønne egentlig hadde tenkt. Daværende kirkestatsråd Trond Giske (Ap) ble kalt inn på Kongens teppe med beskjed om at bekjennelsesplikten for Monarken skulle beholdes. Kongens nei var et nei til en grunnlovsfestet avkristning og sekularisering av landet. Kongen følte seg forpliktet av den gamle Grunnloven, ikke av rødgrønne statsråder. Tidligere kulturredaktør i Aftenposten, Finn Jor skriver om dette i boken Kong Haralds nei. Hvor langt er sekulariseringen kommet?

Han (Kong Harald, min anm.) gjennomskuet den skjulte agenda under de pyntelige formuleringene, og så at den vasne selvfølgelighet om verdigrunnlaget i den nye § 2 åpner for det rene ingenting. Hans nei var ikke bare en personlig ytring. Han trådte fram som Norges Konge, og hans nei var dermed i egentlig forstand et kongelig nei.

Det er ikke noe nytt at Regjering og Storting ikke forstår hva som står på spill i fedrelandet. I år er det 75 år siden Kong Haakons «Nei».

Islam er her, men vi får stadig nye eksempler på at vi nekter å forstå hva det innebærer. Et samfunn som har tillatt islam å vokse i sin midte, må være forberedt på å sette tøffe grenser og leve i en ny tid. Det er vi ikke. Tirsdag kom nyheten om at PST har beslaglagt upublisert filmopptak hos Ulrik Imtiaz Rolfsen i forbindelse med hans dokumentar om islamister. Flere har reagert på PSTs framferd og generalsekretær i Presseforbundet, Kjersti Løken Stavrum kaller det sjokkerende.

– I Norge er det ikke sånn at myndighetene går inn og tar med seg materiale. Dette innebærer både trussel mot pressefriheten, og en trussel mot kildevernet. Begge deler er helt grunnleggende for samfunnet vårt.

– Dette er vel av de få tingene vi kan kalle sjokkerende, sier Stavrum.

Filmskaper og professor i samfunnskritisk dokumentarisme med Høgskolen i Lillehammer, Erling Borgen kommenterer også PSTs handlinger.

– Dette minner om tilstander i land vi ikke har lyst til å sammenligne oss med, sier Borgen til NRK.

Helt riktig og helt logisk! Vi importerer mennesker fra land vi ikke liker å sammenligne oss med. Vi importerer i så store mengder at vi ikke makter å integrere dem. Resultatet er forferdelig. Vi trues fra innsiden. Borgen observerer den nye virkeligheten: Norge minner om land vi ikke liker å sammenligne oss med. Utviklingen er selvinnlysende, så Løken Stavrum må ikke bli sjokkert over det som skjer. Bli heller sjokkert over hvordan Det nye Norge behandler varslerne som har advart mot utviklingen. Og bli gjerne sjokkert over at vi gang på gang fornekter islams grimme ansikt. Bli sjokkert over vår evne til å forføre oss selv. Vi er forledet til å tro at vi – som de eneste i verden – kan temme en tro hvis dogmer i århundrer har inspirert til de mest grusomme handlinger. Bli  sjokkert over vår vilje til å overse dette. Bli sjokkert over vår ambisjon om å ufarliggjøre en fiende. Og spør deg selv hvorfor vi viker unna sannheten og heller kler islam inn i vakre ungpikeansikter og hører den snakke Verdals-dialekt?

Kongsspegelen

Konsekvensene av den hodeløse innvandringspolitikken sto beskrevet allerede på 1200-tallet. I vårt monumentale verk fra Middelalderen, i Kongsspeilet står skrevet:

Om det kommer uår i folket, er det verre enn uår i landet. Et land kan bli hjulpet om det står vel til i grannelandene og kyndige menn ordner med tilførselen derfra. Men om det blir uår i folket, i landets seder, da følges det av de aller største skader. For ingen kan kjøpe fra andre land seder eller mannevett om det ødelegges eller spilles som før fantes i landet.

800 år gammel kunnskap, og vi har enda ikke lært.