Nytt

Akkurat som i Norge arbeider Journalistisk Venstreparti iherdig for at Socialdemokraterne og den røde blokk skal vinne valget i Danmark 18. juni. Fra å ligge et godt stykke bak de blå, er de røde nå i siget.

Det kan virke som om mediene føler at jo mer som står på spill, jo mer må de legge seg i selen for de røde. Det kan på et eller annet tidspunkt slå tilbake, men mediene lever som om det ikke var noen blåmandag. Ever.

NRK har gitt en tendensiøs dekning av valgkampen. Vi som trodde at NRK tillot seg mer når det var utland, erfarer at det er samme historie med danske medier.

Karen Jespersen og Ralf Pittelkow har laget et rammende begrep: Journalistisk Venstreparti deltar i valget med fynd og klem.

Samtidig har Journalistisk Venstreparti arbejdet ihærdigt på at blæse Løkkes problemer op.

 

Man så det i forsøget på at sværte ham i forbindelse med sagen om en arbejdsgiver i Taastrup. Løkke gjorde intet forkert i den sag, men blev mistænkeliggjort med uhørt grove metoder. Det skete i et tæt samspil mellem det venstreorienterede fagforbund3F og TV2.

 

Siden fulgte TV-duellen mellem Løkke og Thorning, hvor TV2’s ordstyrer afbrød Løkke ekstremt meget mere end Thorning.

 

Mens TV og andre medier har talt Løkkes problemer op, har de talt Thornings problemer ned. De har således bagatelliseret den opsigtsvækkende afsløring af, at danske arbejdspladser under Thorning helt overvejende er gået til udlændinge.

 

Autoritet

I TV-duellen med Thorning virkede Løkke meget tilbageholdende. Han var tilsyneladende bange for, at en offensiv stil kunne støde flere vælgere væk i det betændte klima, som TV2 havde skabt omkring hans person.

 

Men han og hele blå blok er nødt til at lægge en mere udfarende og skarpskåren stil i forhold til medierne.

 

Man må bestemt ikke virke aggressiv. Men man må sætte sin egen politiske dagsorden, uanset hvad journalisterne siger, og vise vælgerne, at man virkelig mener den alvorligt.

 

Man skal ikke skælde ud på journalisterne. Men man skal sætte dem på plads.

De røde slipper for de ubehagelige spørsmål, mens de blå dynges ned av dem. Men det store spørsmål er både i Norge og Danmark: Hvorfor finner de blå seg i å bli behandlet slik av journalistene? Hvorfor tar de ikke til motmæle? I Norge sitter de endatil med regjeringsmakten. Men det synes ikke å hjelp. De blå føler seg underlegne. Det vitner om en mangel på selvtillit som kan bli ødeleggende, også for deres velgere.

http://denkorteavis.dk/2015/bla-blok-ma-tage-flojlshandskerne-af-i-resten-af-valgkampen-ellers-vinder-de-rode/