dk.politiker.nøveri

Ungdomspolitikeren Nicolai Oster fra Liberal Alliance blev i nat udsat for et røveriforsøg i København, da to gerningsmænd truede ham med kniv. Nicolai Oster afværgede røveriforsøget ved at anvende en ulovlig peberspray, som han havde på sig. Det skriver Oster på sin Facebook profil:

«Havde jeg her til aften/nat ikke valgt mit eget liv og sikkerhed højere end politikernes lovgivning og derfor gik med peberspray, så havde jeg ikke længere haft mit ur, pung, telefon, og jeg tør ikke tænke på, hvad jeg ellers kunne have mistet.

Da jeg er ude og gå en tur, så ser jeg to mørke skikkelser komme i mod mig, og jeg tænker ikke videre over det, før de to nærmere sig mig. Da de to mørke skikkelser er en meters penge fra mig – to mørkklædte indvandrer af mellemøstlig udseende i alderen 18-25, 180-185 cm – så hiver den ene en ulovlig kniv (butterfly vist nok) frem og siger, at de skal have alle mine ting, ellers stikker de mig ned.

Jeg springer nærmest tilbage af chokket, og adrenalinen begynder at pumpe på højtryk i mig, og jeg kan kun tænke på, at de ikke skal have mine ting, for dem aldrig ville se igen. Ordensmagten kan man jo ikke stole på har tid, så jeg vidste, at jeg aldrig ville se mine værdier igen, hvis jeg gav dem.

Jeg vælger, at sige «okay, okay», stikker min hånd i jakkelommen, og jeg hiver min peberspray op af lommen og sprayer dem begge i hovedet, og så løb jeg ellers, som jeg ikke troede, jeg kunne løbe.

Havde jeg ikke haft denne lille peberspray, havde jeg som minimum mistet mine personlige værdier – og i værste tilfælde mit helbred – men alligevel vil de fleste politikere ikke give dig, mig, gamle fru. Hansen og alle andre lov til ikke bare at have retten til selvforsvar men også muligheden for selvforsvar.

Jeg er glad for, at jeg vælger mig selv, mine ejendomme og mit liv over politikernes formynderiske love.

(Jeg er okay. Chokeret, men okay.)»