Har læst Ayaan Hirsi Ali’s ny bog Kætter, som jeg vil citere fra de kommende uger. Her en passage om det stigende antal muslimer i USA:

«Ifølge en beregning fra Pew Research Centre forventes den muslimske befolkning alene i USA at stige fra omkring 2,6 millioner i dag (2015, red.) til 6,2 millioner i 2030, hovedsagelig som et resultat af indvandring, men også på grund af antallet af børnefødsler, som i muslimske familier ligger over gennemsnittet. Selvom muslimer dermed stadig vil udgøre mindre end to procent af den samlede amerikanske befolkning – 1,7 procent mod 0,8 i dag – vil det i absolutte tal være en større befolkningsgruppe end i noget vesteuropæisk land, bortset fra Frankrig.

Som indvandrer af somalisk oprindelse har jeg (Ayaan Hirsi Ali, red.) absolut intet imod, at muslimer gør som jeg og kommer til for eksempel USA for at søge et bedre liv for sig selv og deres familier. Min bekymring går på de holdninger, mange af disse nye muslimske amerikanere vil bringe med sig.

Omkring to ud af fem muslimske indvandrere i USA mellem nu og 2030 vil komme fra blot tre lande: Pakistan, Bangladesh og Irak. En anden undersøgelse fra Pew Research Centre – med fokus på holdninger i den muslimske verden – afslører, at mange mennesker i disse lande har synspunkter, som de fleste vesterlændinge vil betragte som værende ekstreme. For nu at sige det mildt. Mellem 41 og 75 procent af muslimerne i de tre lande mener således, at det bør medføre dødsstraf at forlade islam. Flere end otte ud af ti pakistanere – og to ud af tre i Bangladesh og Irak – betragter sharia som Guds åbenbarede ord. Et tilsvarende antal mener, at vestlig underholdning er moralsk anstødeligt. Kun få ville være trygge ved at få en kristen svigersøn. Og kun et mindretal mener, at æresdrab på kvinder aldrig kan retfærdiggøres. En ud af fire i Bangladesh og en ud af otte i Pakistan mener, at selvmordsbomber ofte eller nogle gange er berettiget som et forsvar for islam.»

(side 32-33)