Motdemonstrantene fra Nye SOS Rasisme overdøvet Pegida og lederen Max Hermansen under markeringen i Stjørdal mandag kveld. Pegidas markering samlet kun 8-10 tilhengere.

Med taktfaste slagord som «Ingen rasista i våre gater» og «Nazisvin kom deg ut av byen min» stoppet Nye SOS Rasisme Max Hermansens forsøk på å gjennomføre en appell til de rundt ti personene som var til stede for å høre Pegida-lederen.

Max Hermansen ba politiet om hjelp for å få SOS Rasisme til å roe seg, men politiets innsatsleder Tor Inge Aas så ingen grunn til å gripe inn

– Vi er her for å ivareta sikkerheten. Så lenge demonstrantene ytrer seg innen ytringsfrihetens rammer, vil vi ikke gjøre noe, sa Aas.

Hermansen var overrasket over motstanden.

-Jeg hadde ikke trodd det ville bli så ille.

Hermansen henvendte seg til politiet etter at han hadde avsluttet appellen og ba om hjelp til å forlate torget i Stjørdal.

-Jeg er bekymret for sikkerheten til våre 8-10 fremmøtte. Kan du bistå der, spurte Hermansen innsatslederen.

Hermansen og de andre Pegida-sympatisørene ble deretter eskortert ut med buing fra motdemonstrantene, og det varslede demonstrasjonstoget ble stoppet fordi politiet ikke hadde ressurser til å ivareta demonstrantenes sikkerhet.

Omtrent 150 mennesker aksjonerte i mer fredelige former mot Pegida. Her var slagordet Ja til mangfold, nei til rasisme.

 

Pegida-Max ble overdøvet