262619CA00000578-2971508-He_was_also_said_to_have_a_strong_voice_against_Islamic_fanatics-a-54_1425059963111Det bestialske mordet på bloggeren Avijat Roy sjokkerte mange i Bangladesh. Spesialstyrker har pågrepet en mann som tidligere har hatt forbindelser til Hizb ut-Tahrir.

Styrker fra en anti-terrorenhed anholdte Farabi Shafiur Rahman, der tidligere har været anholdt for sin forbindelse til Hizb-ut-Tahrir.

En talsmand siger, at Farabi har tilstået at true med at dræbe bloggeren Avijit Roy. På Facebook skrev han, at »det er en hellig pligt for bangladeshiske muslimer at dræbe Avijit«.

Roys forbrytelse var at han var ateist og skrev om det på sin blogg Mukto Mona = åpent sinn. Han ble hakket ihjel med macheter.

Demonstranterne, der blandt andre talte forfattere, lærere og forlæggere, mødtes nær det sted, hvor formodede islamister angreb Roy med macheter og hakkede ham til døde.

Roy (44) var amerikansk statsborger og bare på besøk. Det hjalp ikke. Han er en frafallen, og skal straffes. Voldelige islamister angriper stadig hyppigere folk de utpeker som fiender av islam.

 

Den 44-årige blogger var amerikansk statsborger. Han er den anden ateistiske blogger i Bangladesh, der de seneste to år er blevet myrdet, og han er den fjerde forfatter, som er blevet angrebet siden 2004.

Hans far, Ajay Roy, siger, at han havde advaret sønnen om, at han kunne få problemer i det overvejende muslimske Bangladesh, hvor sekulære aktivister i lang tid har udtrykt bekymring over den stigende islamisering.

Faderen fortæller, at sønnen modtog adskillige trusler fra islamister, inden han landede i Bangladesh 16. februar.

Islamistene mener hva de sier. Frafalne skal henrettes. Kona ligger hardt skadd på sykehus etter å ha forsøkt å forsvare mannen.

 

http://politiken.dk/udland/ECE2569632/mistaenkt-anholdt-efter-brutalt-drab-paa-blogger/