Like før helgen kom meldingen om at en etnisk norsk konvertitt fra Levanger, skal ha blitt drept i Syria. Både mannen og hans etnisk norske kone reiste i fjor sommer til Syria og sluttet seg til IS.

Det har vært vanskelig for norske medier og fått bekreftet mannens død, men nå har hans kone lagt ut meldinger på Facebook som tyder på at mannen har dødd i den islamske hellige krigen, jihad.

I et statusoppdatering på Facebook, gjort søndag formiddag, skriver kona «Anse ikke dem som ble drept for Guds sak, som døde. Nei, de er levende hos Herren og mottar av Hans gaver». Hun siterer også to andre vers fra koranen, som peker på at man ikke skal frykte martyrdøden.

Muslimer Trønder-Avisa har vært i kontakt med forteller at de versene hun har sitert, er ikke hverdagskost når noen dør, men brukes når noen har død martyrdøden. Det er forbundet med en jihadistisk død, sier en korankjenner.

 

Trønder-Avisa: Kona til antatt drept IS-kriger fra Levanger bryter tausheten