Historien om den avviste iranske asylsøkeren som mandag tente på trehuset fra 1897 i Kirkegata 53 i Levanger, forteller mye om hva som er galt med norsk asylpolitikk.

Om den 47 år gamle iraneren – som tente på huset han selv bodde i, og siktes etter mordbrannparagrafen siden det var fem personer i huset – skriver Trønder-Avisa:

Ifølge politiet kom mannen til Norge som asylsøker i 2010, men har ikke klart å dokumentere identiteten sin. Etter en lang prosess med klagebehandling fattet Utlendingsnemnda et endelig vedtak om utvisning i mai 2015.

Det er ikke foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til at mannen ikke er uttransportert.

Tja, hva med generell nasjonal tafatthet og hjelpeløshet?

Det ville i alle fall forklare hvorfor det går fem år fra ankomst til utvisning, og tre konsekvensfrie år etter utvisning, tilsynelatende for allmennhetens regning.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂