Tavle

Shakeel Rehman har avlagt undertegnede en visitt i Aftenposten pga. sammenligningen mellom Max Hermansen og Ibsen-figuren dr. Stockmann.

Rehman har av en eller annen grunn oppfattet det som om det forgiftede vannet sammenlignes med en hel minoritet, og ender således opp med å skyggebokse mot spøkelser i sitt eget hode.

Som de fleste lett vil forstå, sammenlignes vannet med den åndelige forurensningen som består i å ønske jøder, homofile og apostater fra islam avlivet. Denne forurensningen kommer i hovedsak  fra representanter for minoriteter, men det gjør ikke selve minoriteten til forurensning.

Men Rehman har altså oppfattet at det er ment slik. I sin tekst nevner han forøvrig Pegida-bevegelsen, og mener den er paranoid.

Det er mulig Rehman burde ha tatt et vennligsinnet hint postet til sin egen Facebook-vegg, hvorfra Aftenposten forøvrig resirkulerte teksten.

shakeel-fb

Aftenposten tar åpenbart sikte på, dels via denne gjenvinningsmetoden, å bli en kanal hvor representanter for minoritetene kan legge for dagen sin manglende forståelse av såvel demokratiet som litterære referanser. På det feltet er de i alle fall i øyeblikket Norges ledende avis.

Om noen måtte håpe på mer av dette sirkuset med undertegnede i Aftenpostens manesje, er det bare å si at Rehmans tekst ikke har tilstrekkelig verkshøyde til det.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Det-er-en-farlig-misforstaelse-a-sammenligne-Pegida-med-Ibsens-En-folkefiende-7881945.html