Nytt

Tripolis fremste luksushotell ble angrepet av terrorister som sprengte en bombe på hotellets parkeringsplass samtidig som de tok seg inn i lobbyen. Ti mennesker er drept, hvorav fem utlendinger – én amerikaner og én franskmann bekreftet døde.

«Den islamske stat i Tripoli-provinsen» har tatt på seg ansvaret for angrepet, men dette vites ikke sikkert foreløbig. Angriperne skal være to IS-krigere, en tunisier og en sudaneser; Abu Ibrahim al-Tunsi and Abu Suleiman al-Sudani.

IS har vært på fremmarsj i Vest-Libya etter at en opprørsgruppe i Derna (en by med 100.000 innbyggere) meldte overgang til IS ifjor høst. I de siste ukene har IS-sympatisører også markert seg både i Tripoli og sør i landet.

Corinthia Hotel, Tripoli, Libya

Corinthia Hotel er hovedadresse for vestlige statsborgere i Tripoli. Libyas nye parlament møttes her etter revolusjonen. Hotellet var også hovedbase for Gaddafis styrker i sluttkampene om hovedstaden; Gaddafi fikk bygget mange hemmelige, underjordiske tunneller fra hotellet og ut i nabostrøkene.

http://www.bbc.com/news/world-africa-31001094

www.nyt.com/2015/01/28/world/middleeast/islamic-state-tripoli-libya-terror-attack-html?_r=1