Jihadistene går etter utlendinger. Det har de gjort i Hurgadha, i Istanbul, og nå i Ouagadougou, hvor foreløbig 23 er meldt drept. Trenden har vært synlig lenge. Det har vært angrep mot internasjonale hoteller i Libya, i Mali i november.

Angrepene gjør noe med villigheten til å besøke land som kan være i faresonen. Internasjonale hotell regnes som trygge, de har komfort, vestlig standard og vakter som gir følelse av sikkerhet. Med angrepene viser jihadistene at de internasjonale gjestene ikke er trygge. De er tvertimot mål. Det vil gjøre noe med villigheten til å arbeide i disse landene.

Burkina-Faso-attack_1

I Ouagadougou ble minst 23 mennesker drept, hvorav fire jihadister. De drepte var fra 18 ulike nasjonaliteter.

Angriperne har overraskelsesmomentet på sin side. De stormer inn og tar gisler.

ouagadougou.burkina.faso.splendig.hotel

Franske spesialstyrker fra Mali måtte inn sammen med lokale styrker. Også en amerikaner var med. De klarer jobben, men de kommer etter at skaden er skjedd.

Burkina Faso er overveiende et muslimsk land. Det er Mali som har vært mest plaget av jihadister. Men jihadistene har den senere tid slått til over hele kloden. Torsdag var det Jakarta. Tidligere i uken et hotell i Somalia. En politiskole i Libya. I tillegg er det mange andre angrep. Det er en krig, men ingen påpeker sammenhengen.

Det begynner også å bli livsfarlig å bevege seg rundt i mange av landene der jihadister opererer.

In a separate development, an Austrian doctor and his wife were kidnapped Friday night by extremists in Burkina Faso’s north near its border with Mali, Abi Ouattara, security ministry spokeswoman, said Saturday, the AP reported.

http://www.usatoday.com/story/news/world/2016/01/16/burkina-faso-attack/78892196/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂