Tavle

Et av håpene som Europa klamrer seg til, er at sympatien for terror hos muslimer er liten. Men hvor realistisk er det håpet hvis man stadig vekk støter på denne sympatien i sivilsamfunnet?

Aftenposten forteller den nær absurde historien om Farid Beneyettou. Han radikaliserte Kouachi-brødrene, som stod bak massakren mot Charlie Hebdo, og var blitt dømt til seks års fengsel for terrorrekruttering. Etter å ha sonet under halvparten av straffen, slapp han ut i 2011. Siden ble han sykepleierstudent. Og hvem trengte sykepleie her forleden?

Etter massakren i redaksjonen til det satiriske bladet Charlie Hebdo onsdag, ble en del av de rammede bragt til sykehuset Pitie-Salpetriere. Der hadde Farid Benyettou (34) praksis som sykepleierstudent, skriver Le Parisien.

Den delikate situasjonen, som lett kan bringe tankene hen på Hitchcocks fugler, ble løst omtrent som man gjør i selskapslivet:

En pressetalskvinne for Paris-sykehusene, Clemence Remy, bekrefter overfor Associated Press at Benyettou nå hadde praksis ved sykehuset. Hans overordnede kjente til bakgrunnen hans. Benyettuo har ifølge Remy ikke hatt kontakt med noen av ofrene fra Charlie Hebdo-angrepet. Han ble strøket fra vaktlistene i helgen.

– Vi kunne ikke se for oss at denne mannen, som skal ha vært et forbilde for Kouachi-brødrene, skulle ta seg av ofrene for sin tidligere elever, sa en sykehuslege til Le Parisien.

Dersom den demografiske utviklingen fortsetter, og den islamske terrorismen vedvarer, vil det bli stadig vanskeligere å garantere at terrorens ofre blir å finne i en frisone hvor det ikke er terrorsympatisører, for terrorsympatisørene vil være endel av det som har erstattet noe man en gang med rette kunne kalle sivilsamfunnet.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/For-ti-ar-siden-preket-Farid-Benyottou-hellig-krig-for-Kouachi-brodrene-Na-er-han-sykepleierstudent-7856912.html