Nytt

Fredag kveld ble det norske folk fortalt en sjelden sannhet. NRK Dagsrevyens hovedoppslag var IS-krigeren fra Fredrikstad som før han ble drept, forklarer i samtale med en venn, hvorfor han reiste til Syria. Forteller denne IS-krigeren oss noen sannheter om islam som vi ellers velger å overse, bortforklare eller fornekte fordi de er for ubehagelige?

Den unge IS-krigeren kommer fra velstandslandet Norge. Men hverken velstand, familie eller venner kan stoppe en muslim som er blitt overbevist om Koranens budskap.  Når ens hjerte og hjerne bergtas av en ideologi hvis hellige skrifter gir deg rett til å drepe, da plikter vi andre å forsøke å forstå denne ideologien. Vi plikter å analysere, granske og studere hva dette er for noe.

Hvordan kan man fremstille denne potente ideologi som fredens religion? Hvordan kan man promotere en slik oppfatning som er stikk i strid med historisk erfaring? Islam er ingen fredens religion og vil heller aldri bli det – med mindre det skjer en revolusjon og radikale nytolkinger innen islam selv.

Det er nesten utrolig at det er en IS-kriger som forteller oss sannheten om islams farlige sider. Denne mannen sier vi må forstå islam for å forstå grusomhetene som begås i Midtøsten.

Han sier til kompisen at det er vanskelig for utenforstående å skjønne hva IS egentlig er. Først må man forstå hvem Allah er, hvordan profetens liv var, hva islam er.

– Du må først forstå hva islam er og hvilken situasjon muslimer er i dag. Da kommer du til å forstå hvorfor akkurat IS er løsningen, hvorfor alle unge muslimer kommer hit, hvorfor vi kjemper.

– De kan ikke bekjempe en ideologi, for Allah har åpnet hjertene våre, og det kan ikke USA gjøre med.

Fredrikstad-mannen legger vekt på hva som står i Koranen (i en av de to  videosnuttene)

-Jeg har vært her i over ett år. Vi har aldri henrettet barn. Det er tull. Vi henretter sånne voldtektsmenn, sånne homofile, sånne folk som tyster, ikke sant? Vi følger bare det som står i Koranen. Det som står i Koranen.

Slik taler en islamist. Slik taler en muslim som virkelig tror på hva han leser i de islamske hellige skrifter.

Bare i løpet av de siste ukene har ulike islamske terrorgrupper slått til over store deler av verden. Uskyldige mennesker er bortført, torturert, lemlestet og drept. Det kommer de mest grufulle beretninger fra en skole i Peshawar, fra en buss i Kenya, fra en synagoge i Jerusalem, fra en kafé i Sydney, fra Nigerias kvinner og barn – og her hjemme er politiet midlertidig bevæpnet på grunn av trusselbildet.

Vårt Land skriver i dag (19.12) at ni organisasjoner får 2,6 dialogmillioner i støtte fra Kulturdepartementet for å arbeide med radikalisering og ekstremisme. Fremdeles tror visst noen vi kan bekjempe islamsk terror med dialog og kommunale tiltak…