Feature

qaradawi

Til neste år er det ti år siden karikaturstriden. Ahmed Akkaris bok er full av nytt stoff.

«Den 3. februar (2006, red.) var flere mennesker end nogensinde før forenet i forsvaret af profeten (Muhammed, red.). Det skulle være ”Vredens Dag”, lød det.

Datoen var ikke udpeget af de militante organisationer selv, men af en gammel kending af sagen. Tv-imamen Yusuf al-Qaradawi.

”Lad os gøre fredag den 3. februar (2006, red) til en dag med verdensomspændende muslimske protester mod den fornærmende kampagne mod Allah og hans profet, Muhammed,” opfordrede han i en erklæring.

Erklæringen blev udsendt via den populære egypters nyhedstjeneste IslamOnline med Den Internationale Sammenslutning af Muslimske Lærde som officiel afsender – samme organisation, som kort forinden havde udbredt opfordringen til en boykot af danske varer. I islamistiske kredse var ingen dog i tvivl om, at afsenderen også denne gang reelt var Qaradawi selv, og derfor blev betydningen enorm.

I det, der var tilbage af Arbejdsgruppen, læste vi erklæringen om Vredens Dag med stor glæde. Vores oprindelige motiver for kampagnen var efterhånden blevet suppleret af en barnlig trodsighed efter de mange rævekager i vores egne rækker, og derfor var det en fryd at se, at opfordringen til fred fra vores gamle allierede blot blev ignoreret.

Nu da både Qaradawi, det egyptiske styre og Mekka-imamen havde bekendt kulør, valgte også stormuftierne i Syrien og Libanon at trække sværdet. Heller ikke de kunne længere ignorere så populær en sag, hvis de ville bevare deres status og anseelse. Det muslimske overhoved i Libanon bad sine undergivne arrangere en ny demonstration, som skulle have deltagelse af mindst én million mennesker.»

(Side 346-347)