Nytt

Den idylliske tyske byen Goslar med 50.000 innbyggere mangler turister og penger. Borgermesteren tror han har funnet svaret på byens dårlige økonomi: Asylsøkere.

Tyskland er et populært land for asylsøkere. Italienerne sender gjerne hele toglass med ferske innvandrere som har kommet seg over Middelhavet. Det skrikes og bæres høylydt i tyske byer over at de ikke har mer plass og boliger. I Munchen overveide til og med de lokale myndighetene å putte immigranter i de store teltene som sto igjen etter Oktoberfestivalen. 

Men ikke lille Goslar. Der har de vært fullstendig forskånet. Frem til nå. Borgermesteren sier at dette slettes ikke bare dreier seg om det humanitære aspektet, men om Goslars fremtid. Innbyggertallet er synkende og det er dårlig med business.

Herr Junk sa at det enkleste vekstprogrammet for Goslar var innvandring. Han hadde notert seg at innvandrerne er unge, velutdannede og at det var behov for dem som arbeidskraft i byen. Han tilbød å overta innvandrere fra nabobyene som slet med å håndtere strømmen.

Han sa at distribusjonen av innvandrere rundt om i Tyskland var for dårlig og at mange byer endte opp med ghettoer.

Herr Junk ønsker selvfølgelig ikke å «redde» byen sin helt gratis. Han vil ha statlige overføringer for å bidra med husly og jobber til alle de unge, velutdannede innvandrerne som tydeligvis stopper i Tyskland på sin vei nordover.

Restaurants at the Kirchhof, Goslar, Germany

 «Før-bildet» av Goslan.

Vi ønsker borgermesteren lykke til med påfyllet av nye borgere. Kunne man overtalt Goslan til å bli vennskapsby med Vadsø? Kunne alltids bytte ut Murmansk eller Kemijarvi.
The Telegraph