Nytt

Den svenske kunstneren Dan Park er anmeldt til politiet for å ha laget en plakat om feministkunstneren Carolina Falkholt som på det offentliges regning reiser rundt på skoler og maler veggmalerier av sitt kjønnsorgan.

Det er mer enn Dan Park som er «konstig» i dagens Sverige.

dan.park.fittan

Dan Parks affisch, med budskapet «Fängsla fittan!», sattes upp på elskåp i Simrishamn i samband med invigningen av Falkholts senaste skattefinansierade väggmålning. Affischen anspelar på en tidigare vaginamålning som den radikalfeministiska konstnären fick 40.000 skattekronor för att klottra på en vägg på en skola i Nyköping – en målning som sedan fick täckas över med en vägg.

Carolina Falkholt känner sig provocerad av Parks affisch och har nu anmält gatukonstnären för brott mot lagen mot upphovsrätt till konstnärliga verk, rapporterar Ystads Allehanda.

Det gjenstår å se om politiet tar anmeldelsen til følge. Hvis de gjør det gir de Park en kapital han kan benytte seg av: den forfulgte kunstner. På et eller annet tidspunkt tipper sympatien over på hans side, og det virker som om Falkholt er et relativt safe mål.

http://www.friatider.se/dan-park-polisanm-ls-igen