Nytt

En ung kvinne gikk amok under debatten etter premieren på «Dogs», og angrep med et nøkkelknippe i en snor. Utenfor sto et 20-tall rasende motdemonstranter. De var så aggressive at politiet måtte lose Lars Vilks og arrangørene ut bakveien og kjøre dem bort i politibil.

De drygt hundra personer som fanns i publiken vid den efterföljande debatten på ABF-huset i Stockholm blev vittnen till hur en ung kvinna mitt under Lars Vilks anförande ställde sig upp och började skrika åt konstnären och svinga en nyckelknippa i ett snöre. I det tumult som uppstod i samband med att kvinna fördes ut ur lokalen fick en man lindriga skärsår när kvinnan rispade honom i armen vid två tillfällen.
..
Polis på plats fick också skydda Lars Vilks från uppretade motdemonstranter när han försökt ta sig från platsen. Istället för att lämna ABF-huset den normala vägen via entrén tvingades polisen eskortera ut Lars Vilks bakvägen och köra honom från platsen i en bil.

Även en grupp på tre personer från arrangörerna behövde polisbeskydd när de skulle lämna ABF.

– Jag bedömer det som att det var på sin höjd 20-25 motdemonstranter sammanlagt. Däremot var det ett flertal incidenter och flera av demonstranter var väldigt upprörda, förklarar Filip Björner, pressansvarig för arrangören, föreningen Humanisterna i Stockholm.


Tumult när Vilks musikal «Dogs» visades