Kort

Haugenstua skole i Oslo presenterer seg som en internasjonal skole med 70 prosent minoritetsspråklige elever. Skolen omtaler seg selv som en internasjonal skole med gode utfordringer.

På Haugenstua skoles dag er det matservering av internasjonale retter.

Skolen er også opptatt av internasjonalisering og samarbeider med skoler i utlandet.

Det ser ut som om det tradisjonelt norske ikke er særlig i vinden i Det nye Norge.

Haugenstua skole er en ungdomsskole i Stovner bydel. Skolen ble bygget i 1972 og har 398 elever inneværende skoleår. Skolen har elever fra mange land. Vi har totalt 70 % minoritetsspråklige elever, og mer enn 20 ulike språk er representert på skolen. Vi er derfor en internasjonal skole med et spennende miljø med mange gode utfordringer for personalet og elevene. Personalet består av rektor, ass.rektor, undervisningsinspektører og 49 faglig meget kompetente lærere. I tillegg har vi en fantastisk helsesøster som har kontortid onsdag og torsdag.

—-

På kulturkveldene underholder elevene med sang og dans for foresatte og medelever. Skolen arrangerer Haugenstuas skoles dag med elevaktiviteter og servering av internasjonale matretter i begynnelsen av skoleåret.

—-

Skolen satser aktivt på internasjonalisering og jobber med elevutvekslingsprogrammer sammen med skoler fra Polen, Østerrike og Nederland. Dette er internasjonale prosjekter som har pågått i en tiårs periode, og elevutvekslingene med våre vennskapsskoler i Nederland, Polen og Østerrike betyr mye for våre elever.

http://www.haugenstua.gs.oslo.no/skolen/