Nytt

Frilansjournalist Kjetil Stormark kjenner ikke bare Høyres indre liv, men også det indre liv i IS.

Selvfølgelig blir han da tilkalt som ekspert av NRK. Stormark kunne fortelle at det har vært et skifte av ledelsen i IS, og den nye ledelsen har gått inn for å ta krigen hjem til Vesten. Dette som svar på Obamas koalisjon mot IS.

Slik blir regjeringens vedtak om å slutte seg til koalisjonen indirekte årsaken til at Norge nå utsettes for en ny terrortrussel. Derfra er ikke veien lang til å slutte seg til at Norge kunne latt være å delta, så ville heller ikke trusselen vært der.

En slik problemstilling avviste Erna Solberg i Stortinget.

– Norge lar ikke terrorgrupper bestemme sikkerhetspolitikken. Det er viktig å bekjempe IS, sa Solberg.

Stormark har så høye tanker om seg selv at det er pinlig, men NRK lar seg ikke affisere. Statskanalen operer øyensynlig ikke med kvalitetskrav, men politiske krav. Sterke krefter på venstrefløyen er mot Norges engasjement i Irak.