Det blir nei til løsrivelse av Skottland. Etter at også Edinburgh falt ned på nei, er løpet kjørt for ja-siden.

Målinger som viste jevnt løp holdt ikke stikk. Nei-siden etablerte et solid forsprang på 10 prosent, og nei-siden var aldri i nærheten av å ta det igjen.

Forklaringen fra BBC er at mange som ikke hadde bestemt seg, falt ned på nei. Da alvoret gikk opp for folk, ble folk betenkt. Særlig de økonomiske konsekvensene.

Fyfe var siste mulighet for nei-siden og da det også stemte solid for nei, er løpet definitivt kjørt for ja-siden. BBC sier det nå er offisielt: Skottland forblir del av Unitede Kingdom.

Allerede de første seks valgdistriktene stemte nei, og selv de sikre nasjonalistområdene viste svakere oppslutning enn forventet. Man ante uråd da Alex Salmond ikke dukket opp på sin vante pub.

Oppslutningen var på hele 85 prosent. Telegraph skriver at middelklassen gikk mannn av huse. Mens byer med stor arbeiderklasse som Dundee og Glasgow, ikke hadde like høy oppslutning. Der stemte «bare» 79  og 75 prosent, og det var for lavt til at ja-siden kunne ta igjen forspranget.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/scottish-independence/11108071/One-by-one-the-Yes-vote-strongholds-wavered.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂