Det er nye tider også i Astrid Lindgrens Småland. Nylig var det semifinale i Smålandscupen i fotball. Bortelaget spiller bra og vinner. Det rapporteres om truende stemning på arenaen. Det hele avsluttes med at hjemmelaget knuser bortelagets buss.

– Det hela höll på att eskalera. Deras ledare och tränare var ganska heta. Jag kände tidigt att det var bara att hålla sig jättelugn, jag sa inte ”halv sju”. Jag sa till grabbarna i halvtid att vad ni än gör så ta det lugnt, vi höll nästan igen i närkamperna. Vi sa till domaren inför straffläggningen att kunde han inte få bort folk från målet så lämnar vi planen och avbryter matchen.

Straffläggningen kunde dock avgöras och OAIK slog samtliga fem straffar i mål och vann. När de skulle åka hem så upptäckte de att bussen vandaliserats.

– De hade slängt sten genom rutorna och det var bucklor på bussen.

 

http://www.barometern.se/sporten/oaiks-buss-slogs-sonder%284454958%29.gm