Cecilia Malmström har ikke ligget på latsiden for å få de andre EU-landene til å innta en «svensk» holdning til immigranter. Men nå er det over. Den politiske korrekte damen, som helst ville ha sluppet inn hele Afrika i EU, blir istedet EUs nye handelskommisær.

imagesCAX25RUH

Hm, men jag är åtminstone fortfarande kommissionär…

Hennes jobb som EU-kommisær for immigrasjon har gått til greske Dimitris Avramopoulos. Han har vært Hellas’ forsvarsminister siden 2013 og før det var han utenriksminister og Athens borgermester i åtte år. En tungvekter.

avramopoulos

Dette blikket inneholder ikke mange myke, svenske verdier

Dette er gode nyheter for Hellas som ønsker en revidering av Dublin-avtalen. Hvilke konsekvenser dette vil få for landene her nord, gjenstår å se. Den viktigste oppgaven hans blir allikevel å forsøke å bremse strømmen av illegale immigranter som vil inn i Europa.

Frem til 2012 kom hele 90% av illegale immigranter inn i Europa via Hellas.   

Aftonbladet

Se hele listen over nye kommisærer hos BBC.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂