Venstre mener at Norge må avlaste Italia med afrikanske asylsøkere som benytter Libya som transittland på vei til Europa.

Partileder Trine Skei Grande sier at Norge bør hjelpe med å behandle asylsøknader og ta imot deler av strømmen av asylsøkere fra nordafrikanske land:

– Vi mener flyktningene bør fordeles mellom de europeiske land, sier Venstre-lederen.

Grande mener at Norge har den strengeste asyl- og flyktningepolitikken i Europa. Hun mener at flyktninger uten behov for beskyttelse bør sendes tilbake.

Hennes forslag om å hjelpe Italia kommer etter at den svenske EU-kommisæren Cecilia Malmström har oppfordret EU-landene til å avlaste Italia ved å ta imot en del av de nordafrikanske flyktningene som kommer til den italienske øya Lampedusa.

Bare siden nyttår har 18.500 asylsøkere ankommet den vesle øya med rundt 5.000 fastboende. Senest tirsdag ankom 450 personer fra Somalia og Eritrea. Til sammenligning ankom det rundt 4000 mennesker i hele 2010, og spenningene mellom ankomne og fastboende blir stadig større. Lampedusas mottakssenter for flyktninger er dimensjonert for 850 flyktninger, men tar nå hånd om mer enn 6000 mennesker som er spredt rundt på øya.

TV2: Venstre vil avlaste asylstrøm til Italia

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂