Tavle

SV-leder Audun Lysbakken har tatt en Villy Søvndal, den daværende danske utenriksminister ba Hizb ut-Tahrir dra dit pepperen gror. Nå ber Lysbakken kvinner som ønsker sharia dra til land der dette praktiseres.

Men han bruker uttrykket «diktaturer» og det liker Umm Salahudeen, som Dagbladet hadde intervjuet, dårlig.  De ønsker seg ikke diktaturer, men sharia, presiserer hun og det finnes for tiden ingen steder.

Ellers er det grunn til å merke seg at Lysbakken sier at de islamistiske miljøene er like små som de høyreekstreme.

 

SV-leder Audun Lysbakken skrev i dag tidlig følgende om saken på Twitter: «Du i Db i dag som lengter etter religiøst diktatur: Vil minne om at det finnes flere slike i verden. Flybilletter dit finnes også. God tur!»


– Like ille

Han utdyper overfor Dagbladet:

– I SV har vi en lang historie med kamp mot høyreekstremisme. De siste årene har vi også fått et like marginalt, men likevel alvorlig, ekstremt islamistisk miljø. Vi i SV er like bekymret for det miljøet, som for de høyreekstreme, sier Lysbakken til Dagbladet.

 

http://www.dagbladet.no/2014/05/23/nyheter/innenriks/ekstrem_islamisme/audun_lysbakken/sv/33461249/