Videoen fra møtet med Ahmed Akkari er lastet opp på youtube.com.

Samtalen er en studie dobbeltkommunikasjon og forvirret tale, der nordmenn ikke ønsker å ta den danske erfaring inn over seg, men insisterer på at «vi er annerledes».

Vebjørn Selbekk forsøker å få Jonas Gahr Støre til å forstå og erkjenne at hans håndtering av karikaturstriden var feil.

Gahr Støre nekter. Han sier at det å gjøre reform av islam til et nasjonalt prosjekt, er fåfengt og trolig kontraproduktivt. Indirekte sier han at han vil opptre på samme måte ved neste korsvei; dolke Selbekk i ryggen som kristen ekstremist, hvis han skulle finne på å gjøre noe tilsvarende.

Så sier Gahr Støre at de tilfeller man har sett av politisk vold i Norge har kommet fra høyresiden og har hatt «kristent postulat». Det blir protester i salen, men Gahr Støre gjentar: Han har lest i Manifestet og der kommer det tydelig frem. Gahr Støre bruker uttrykket «det siste tilfellet», hvilket andre er det han refererer til? Erik Blücher, Arne Myrdal?

Å kalle Anders Behring Breiviks handlinger for «kristent postulat» er dristig.

I Marit Christens bok Moren kommer det frem at han ikke en gang var døpt. Ingen i pressen har syntes denne opplysningen har vært verdt å videreformidle. Det har heller ikke vært noen analyse av ABBs kristne syn. Gir det i det hele tatt mening å koble kristendommen til 22/7, med mindre man ønsker å ramme høyresiden og kristendommen samtidig?

Gahr Støre forsikrer samtidig at han selv er kristen.

Hans utfall kommer 1.39.42

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂