Tavle

I sin iver etter å motta alle verdens «flyktninger» er Sverige i ferd med å gå tom for boliger.  

I en artikkel i Hallandsposten fortelles det at sosialsekretær Anders Wilhelmson lufter tanken på å ekspropriere svenskenes private hytter til formålet. Halmstad kommune ligger omtrent halvveis mellom Malmø og Gøteborg.

ekspropriering

 

–Det här är ett förslag, men också ett rop om att nu måste politikerna tänka i nya breda banor om vi ska lösa det här. Vi har en tankecensur där vi utgår ifrån att det där går ju inte, men visst går det om vi försöker.

Att expropriera, det vill säga att tvångsinlösa egendom för kommunens räkning, kan låta extremt och Anders Wilhelmsson är medveten om det.

–Frivilligt är bäst, men det behövs något radikalt. Det står i regeringsformen att expropriation får ske om det är angeläget för allmänhetens bästa och jag anser att bostäder och integration åt de här människorna är viktigare än att ta mark för att bygga en väg

–Att det går så långt att de tar mig på orden och exproprierar hus tror jag inte är realistiskt. Men kanske öppnar de ögonen och hittar nya ställen på bostadsmarknaden. Dystopin är att allting fortsätter precis som vanligt.”

At en annen (raskere og billigere) løsning kunne være å ta imot færre innvandrere, ser ikke ut til å streife Wilhelmsson.

Les også

-
-
-
-
-

Les også