Det gør DF i så fald på grund af Dansk Samling. Hverken mere eller mindre. Meldingerne fra Dansk Folkeparti i den seneste tid lader ingen tvivl tilbage om, at partiet er presset af, at der er opstået et ordentligt alternativ til Dansk Folkepartis laden stå til i udlændingepolitikken. Berlingske Tidende har to interessante artikler om emnet. Den ene artikel har titlen “DFere skærper den muslim-kritiske profil” og den anden “Anti-muslimerne?”

Der er ingen grund til at lægge skjul på, at adskillige DF´ere udtrykker sig på en kedelig måde, der viser, at de ikke har forstået problemets kerne. Desuden viser udtalelserne, at de citerede ikke har fattet, at man selvfølgelig ikke bør lave lovgivning, der entydigt retter sig mod den muslimske gruppe i Danmark. Her følger et udvalg:

“Dansk Folkeparti er antimuslimsk, og du kan ikke finde én, der er modstander af det, vi har gjort her”, siger Holger Gorm, viceborgmester i Vejle.

“Jeg synes godt, man kan spørge folk, der søger asyl og ophold, »hvad er din religiøse overbevisning?« Og så kan vi sige til muslimerne, at »det er nok ikke her, du skal være, så du må finde et muslimsk land«. Det kan ikke være forkert”, udtaler Erik Kjeldgaard, anden viceborgmester på Lolland.

“Der har været problemer med integration fra en række muslimske lande. Derfor synes jeg, det er en god idé at have et stop, indtil man har fået løst problemerne”, mener Anders Vistisen, nummer to på Dansk Folkepartis liste til valget til EU-parlamentet.

Ingen af de tre har helt forstået, hvad det drejer sig om, skønt det skal siges, at den gode vilje ikke fejler noget, problemernes omfang taget i betragtning.

Stop for alle ikke-vestlige

Løsningen på det enkle spørgsmål om, hvad Danmark og en stribe vestlige lande må gøre, er enkel: Al ikke-vestlig indvandring må standses øjeblikkeligt. Med mulige helt særlige undtagelser kan man ikke komme til Danmark, hvis ikke man kommer fra et vestligt land. Etnicitet, religion og hudfarve kan ikke spille nogen rolle her. Afgørende er, at de danske politikere erkender, at deres samfundseksperiment er slået fejl, og at kursen nu må korrigeres. Diskriminationen – eller skelnen, som det hedder på dansk – skal alene handle om, at indvandring til Danmark kun kan ske, hvis der er en altovervejende sandsynlighed for, at den pågældende i forvejen tilhører en kultur – igen uanset etnicitet, religion eller race – der er sådan omtrent forenelig med den danske.

Hvorfor er forholdsvis fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti ikke i stand til at se dette indlysende? Hvorfor vedbliver de med, når de endelig mander sig op (på grund af Dansk Samling), at fremkomme med ideer, der bryder med traditionelle normer i den vestlige verden?

De internationale konventioner

Hvad DF´erne tilsyneladende ikke kan få sig selv til at sige, er, at et opgør med en række internationale konventioner er aldeles påkrævet. Det drejer sig særligt om to af slagsen: FN´s flygtningekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Der skal enten ske en markant omfortolkning af disse konventioner, eller også må Danmark udtræde af dem.

Intetsteds i de to artikler nævner de citerede DF´ere disse afgørende konventioner, der gør det umuligt for Danmark at føre en selvstændig udlændingepolitik. Temmelig besynderligt, når man betænker, at netop konventionerne er den suverænt største hæmsko for en selvstændig dansk politik på området.

Dansk Folkeparti er presset

Det korte af det lange er, at Dansk Folkeparti er presset af Dansk Samling, som udgør et reelt alternativ til Dansk Folkepartis eneret til at diskutere udlændingepolitik. Dette pres får nu DF´ere til at udtale sig om emnet. Med partiledelsens billigelse, må man formode. Der findes titusindvis af fornuftige DF´ere, der godt ved, hvor skoen trykker.

På den anden side har vi ledelsen i Dansk Folkeparti. Egentlig ville ledelsen helst lade det udlændingepolitiske fare hen, hvor peberet gror. Men det kan ledelsen ikke, fordi den ved, at Dansk Samling bider DF i haserne. Nu har Dansk Folkepartis ledelse så tilladt forskellige bemærkninger i det forfængte håb, at de kan inddæmme spørgsmålet.

Dansk Folkeparti kan ikke inddæmme dette spørgsmål. Dansk Folkeparti er langsomt ved at forstå, at når de ikke skøtter Danmarks sag, så er de helt uden betydning. Så må andre tage over. Alternativet findes heldigvis allerede. Det hedder Dansk Samling.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂