Samme dag som president Barack Obama skal presentere hvilke tiltak han vil iverksette for å korrigere utglidninger i overvåkingen, kommer the Guardian med nye avsløringer som slår bena under modifiseringen.

Denne gang gjelder det et program som heter Dishfire, som NSA bruker til å innhente SMS-meldinger. Ifølge the Guardian dreier seg om 200 millioner SMS-meldinger  – om dagen. NSA bruker trålerpose. Han harver inn alt man får tak i.

The National Security Agency has collected almost 200 million text messages a day from across the globe, using them to extract data including location, contact networks and credit card details, according to top-secret documents.

The untargeted collection and storage of SMS messages – including their contacts – is revealed in a joint investigation between the Guardian and the UK’s Channel 4 News based on material provided by NSA whistleblower Edward Snowden.

The documents also reveal the UK spy agency GCHQ has made use of the NSA database to search the metadata of “untargeted and unwarranted” communications belonging to people in the UK.

Det er ikke ventet at Obama vil komme med annet enn forsiktige korrigeringer. Det vil fortone seg som sminke mot det Guardian offentliggjør.

Igjen har Snowden og mediene som han samarbeider med stjålet showet.

Snowden er blitt USAs ettterretningsapparat og dermed US governments verste mareritt.

 

http://www.theguardian.com/world/2014/jan/16/nsa-collects-millions-text-messages-daily-untargeted-global-sweep

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂