Nytt

Helle Thorning-Schmidt sitter løst i statsministerstolen etter at det ble klart at hennes departementsråd Christian Kettel Thomsen fikk vite at daværende justisminister Morten Bødskov hadde løyet for Folketinget.

Løgnen kostet Bødskov taburetten. Nå ligger det an til at også departementsråden må gå. Men han kan komme til å rive Thorning-Schmidt med seg.

Saken gjelder et besøk som justiskomitéen skulle avlagt i fristaden Christiania, men POT og departementet ønsket ikke at Pia Kjærsgaard skulle delta. De fryktet bråk. I stedet for å være åpen om dette valgte de å finne på løgner om kolliderende møter osv.

Da justiskomiteen fikk ferten av at det lå politiske motiver bak, utba den seg en forklaring. Justisminister Bødskov sendte tre utkast til statsministeren kontor 19. november, og av den frekom det tydelig at Bødskov ikke aktet å fortelle sannheten. Det kostet ham så jobben 9. desember.

Kettel Thomsen har dermed visst at justiskomitéen ble ført bak lyset. Hvis det kan sannsynliggjøres at også Thorning-Schmidt visste, kan det koste hennes statsministerstolen.

 

Man kan ikke udelukke, at Kettel undlod at informere hende for ikke at trække hende ind. Men ud fra normal praksis er det mere sandsynligt, at han faktisk orienterede hende, så hun var medvider.

 

Hvis det er tilfældet, står Thorning i det samme stærkt kritiske lys som Kettel. I så fald undlod statsministeren at gribe ind, selv om hun var vidende om, at hendes justitsminister havde vildledt Folketinget.

 

Mistanken mod Thorning bestyrkes af, at hun over for Retsudvalget har brugt nøjagtig den samme bortforklaring, som Kettel bruger i sin pressemeddelelse.

 

Hun skriver, at hun og ministeriet først 9. december blev bekendt med, at historien om, at Johan Reimann ikke kunne deltage i formødet, var falsk (Thorning kalder det: ”var koordineret med politidirektøren”).

http://denkorteavis.dk/2014/thorning-kan-faeldes-af-djaevelsk-detalje/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20140116_Thorning%20kan%20fældes%20af%20en%20djævelsk%20detalje.%2016.januar%202014&utm_campaign=Thorning%20kan%20fældes%20af%20en%20djævelsk%20detalje.%2016.januar%202014

Les også

-
-
-
-