Nytt

Krigen i Syria er et sort hull av død, lemlestelse, sult, ødeleggelse og elendighet. På toppen av alt dette kommer den seksuelle volden. Lorenzo Cremonesi rapporterer om hvordan islamistene går frem:

De islamske brigadenes militante i Syria har sitt eget system for å velge seg kurdiske kvinner. Vanligvis skjer det ved sjekkpunktene. Pekende med maskinpistolene går de ombord i sivile busser, får utlevert passasjerlistene og leter etter navn som ikke er arabiske. Når de har valgt seg ut de yngste og peneste jentene blant disse, tvinger de dem av bussen og ned på kne. Så legger de en hånd på hodet deres og erklærer dem «halal». […] Slik blir de renset, «islamisert», og klare til å konsumeres av den hellige krigens riddere. De voldtas av en eller flere. Jentene betraktes som «midlertidige koner». De holdes tilbake i noen timer, eller i noen uker. Noen får dra hjem igjen, andre blir drept. Atter andre blir drept av sine egne brødre eller fettere for å bli kvitt «vanæren».

Korrespondenten får høre at det er blitt gjort opptak med mobiltelefon av noen av disse voldtektene, hvor ofrene gråter mens overgriperne ler og voldtar etter tur. Opptakene er siden er blitt sendt til familiene.

Andre ofre er blitt skutt i bena slik at de ikke kan gjøre motstand mot voldtekten. I lommene på noen militante er det blitt funnet Viagra, samt skriftlige erklæringer fra imamer om at de uansett vil havne i paradiset.

En ulogisk endestasjon for den som for moro skyld lager et helvete for andre.

 

Corriere della Sera: Il dramma delle giovani curde in Siria