Mange har nok tenkt tanken på hvordan Fremskrittspartiet vil bli møtt av media, akademia, LO og andre mektige stemmer når de skal regjere i Norge. Jeg har tenkt på hva mennesker med et begrenset demokratisk sinnelag kan finne på. Virkeligheten overgikk fort hva min fantasi hadde forestilt seg.

Det begynte uskyldig, men likevel så illevarslende med en kjole på valgnatta. Og nesten samtidig med at de siste stemmer fra valget ble talt opp, fikk vi høre nyheten om at både norske ambassader og Frp ber utenrikstjenesten om hjelp fordi utenlandske medier rapporterer at «Anders Behring Breiviks parti» skal i regjering.

Journalister her hjemme har lenge kokt suppe på spikeren om Breiviks korte og for lengst forgagne medlemsskap i Frp. Breivik var riktignok en gang i sin ungdom medlem i Frp, men fant ikke hva han lette etter. En mann som søker å løse problemer med brutal vold og grufulle drap, har selvfølgelig forlatt troen på vår politiske tradisjon med demokrati og partimedlemskap. Å koble denne massemorderen til Frp og dets velgere, blir like meningsløst som å si at AP og dets velgere har pedofile legninger – med bakgrunn i en viss AP-ordfører fra Vågå.

Denne spikersuppen om en kobling mellom Frp og ABB, har norske meningsdannere holdt lunken siden 2011, og den ble nå varmet til kokepunktet av Alf Gunvald Nilsens artikkel i The Guardians nettutgave, tirsdag 10.september – under et døgn etter valglokalene stengte.

alf.gunvald.nilsen

Alf Gunvald Nilsen, denne redaksjonsmedarbeider i Radikal Portal og som jobber etter dette prinsippet: «Vi vil utfordre personer med makt, om nødvendig» – bør kanskje vise en smule forsiktighet ved å feste et politisk parti med over 460 000 stemmer til massemorderen Breivik. Førsteamanuensis ved Sosiologisk Institutt på UiB, Alf Gunvald Nilsen presenteres på Radikal Portal som en som har vært aktiv i en rekke forskjellige bevegelser på venstresida i Norge og England. Etter eget utsagn ble Alf Gunvald Nilsen, en mann jeg personlig aldri har hørt om, kontaktet av The Guardian med spørsmål om å skrive artikkelen. Hvis dette er sant, sier det mest om venstresidas kontakter inn i media både her hjemme og i England.

Alf Gunvald Nilsen etterlyser en skikkelig diskusjon om hva et mer mangfoldig samfunn innebærer. Det er akkurat denne diskusjonen som Frp prøver å få til. Det er denne diskusjonen Document.no og mange andre på nettet prøver å få til. Det er denne diskusjonen tusenvis av nordmenn på grasrota prøver å få til. Likevel var ikke innvandrings- og integreringsdebatten på agendaen i valgkampen. Og samtidig er det slik at hver eneste gang noen forsøker seg på denne diskusjonen, blir man møtt med stigmatiserende, sårende og svært lite konstruktive klistrelapper som hatretorikk, det mørke nettet, sneversynt, grums, rasist, islamofob, fremmedfiendtlig, blendahvit, fremmedfrykt, egoistisk, ekskluderende, kald osv. osv. Hvor mange orker å stå i dette? De fleste har mer enn nok med sine daglige bekymringer rundt familie, jobb, økonomi hus og hjem – om man ikke offentlig skal settes i gapestokken av Alf Gunvald Nilsen’er. Nilsen har etter eget utsagn fått særdeles mange positive reaksjoner på artikkelen sin. Disse særdeles mange og positive reaksjoner er ikke å finne i kommentarfeltet til hans artikkel, men de har kanskje tatt seg bryet med å sende han e-post?

I BTs omtale av Nilsens Guardian-artikkel står

Terroren har ikke gjort noe med holdningene i det norske samfunnet. Valgresultatet viser at vi har valgt å gjøre 22. juli til en gal manns verk, i stedet for å ta en skikkelig diskusjon om hva det innebærer å bli et mer mangfoldig samfunn, sier Alf Gunvald Nilsen

Kan Alf Gunvald Nilsen tro at han bidrar til en skikkelig diskusjon med sin artikkel? Nilsen har bidratt negativt så det holder nå. Han trodde kanskje han kunne sverte Frp og dets velgere eksklusivt? Nilsen har nå i stedet bidratt til å henge ut nordmenn og hele Norge internasjonalt – og det i en grad som gjør at UD kobles inn.

Ingen som ønsker en skikkelig dialog, begynner med å hefte meningsmotstandere til en massemorder. Nilsens agenda er derfor ikke å få til en skikkelig diskusjon. Nilsen ser dessverre ut til å forberede skyldspørsmålet om noe grusomt skulle hende på nytt. Vi kjenner lusa på gangen. Alf Gunvald Nilsen bereder grunnen for å kunne skylde på demokratiske og innvandringskritiske stemmer i Fremskrittspartiet om noen (Gud forby) skulle begå massedrap her i landet en gang til.

Partiet er det mest innvandringsskeptiske på Stortinget. Et parti som bruker ordet snikislamisering og har konstant fokus på problemene med innvandring, kan bidra til å legitimere ekstreme holdninger som kan vise seg å bli farlige, sier han.

Alf Gunvald Nilsens artikkel er utrivelig, men nyttig lesning. Fremskrittspartiet, andre ikke-sosialistiske partier, venner av demokrati og ytringsmangfold, bør nå være forberedt på de mest usmakelige bakholdsangrep i tiden som kommer.

 

http://www.bt.no/nyheter/valg/UiB-ansatt-kobler-Frp-med-Breivik-2965696.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂