De to siste nettene har det vært to bilbranner på Kampen i Oslo. Folk i området er bekymret, men Brannavsnittets leder i Oslo ser ingen grunn til at folk skal bekymre seg over slike branner.

Det påpekes at det er brannstiftere over hele byen, og at det er vanlig at branner oppstår i samme område fordi det er lett tilgang på brennbare ting, samt at mulighetene til å gjemme seg er gode.

Det faktum at bilbranner oppstår i all hovedsak på Oslos østkant kan ikke Brannavsnittets leder se noen spesiell grunn til, og han klarer til og med å poengtere at de siste nettenes bilbranner er helt normale.

Bilbranner ser ut til å være en del av den normale hverdagen i hovedstadens østkant, og noen spesiell grunn til at dette er et faktum skal man altså narre befolkningen til å tro at det ikke er.

KAMPEN: Natt til tirsdag og natt til onsdag ble det meldt om to bilbranner på Kampen.

Beboere dittOslo har snakket med, er bekymret og er redde for brannstiftere i området, men Brannavsnittets leder i Oslo mener det ikke er grunn til bekymring.

—-

– Det er brannstiftere over hele byen, men fra tidligere branner erfarer vi at de som er påsatte gjerne skjer i samme område av forskjellige grunner. Blant annet ender de gjerne opp på samme sted fordi man lett får tilgang til å tenne på noe, men dette er også steder det er lettere å gjemme seg unna, sier Dahl.

I november 2012 viste det seg at Biler brenner oftest i øst i Oslo. Brannavsnittets leder tror ikke det er noen spesiell grunn til dette, og selv om de ser at det er stor forskjell mellom øst og vest, så er dette en tendens de har sett i mange år.

– Selv om de holder seg i samme område, er det ikke langt fra bydel til bydel i lille Oslo, så det skal ikke så mye til før man er i samme område som en tidligere brann, sier Dahl, og legger til at det ikke var noe unormalt med de to siste nettenes bilbranner.