I Damstredet i Oslo kunne det fort ha blitt en storbrann forrige uke. Noen tente på et par søppeldunker utenfor et av husene i dette området som stort sett består av trehus som er fredet.

Som vanlig får publikum høre at det er ingen grunn til bekymring. Det er helt vanlig at søppeldunker brenner i Oslo, og det brenner på mange forskjellige steder i følge leder for Branngruppen i Oslo politidistrikt, Terje Bechmann Dahl.

Man kan undres hva som skal vekke bekymring hos menigmann i hovedstaden?

En eller flere personer har satt to papir-containere foran inngangsdøren, tent på og stukket av. Kun tilfeldigheter gjorde at en forbipasserende oppdaget brannen, og fikk varslet beboerne som slukket den.

Dette skjedde i Damstredet, et strøk med trehus som er fredet. Akkurat dette huset var av teglstein, og brannvesenet har tidligere sagt til Aftenposten at dette kunne blitt en storbrann.

—-

Dahl sier det er vanlig at søppeldunker blir påtent i Oslo.

– Men det som gjør dette litt annerledes er at bygningen er vernet, sier han.

—-

Branntilfellene er spredt rundt i hele byen og i sentrumsområdet. Det er ingen grunn til å rope varsku etter dette tilfellet, fortsetter han.

– I Oslo er det brannstiftere løs hele tiden. Det er en del av bybildet som all annen kriminalitet, sier han.

Selv om politiet ikke synes det er noen grunn til å rope varsku, så anbefaler brannvesenet folk å ha søppeldunker utilgjengelig for fremmede av nettopp den grunn at det forhindrer denne type branner.

 

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Star-uten-spor-etter-brann-i-verneverdig-strok-7244838.html