Nytt

Blant gåtene rundt Boston-terroristene er også den amerikanske konen til den eldste av brødrene, Tamerlan Tsernajev. Katherine Russel var så amerikansk som apple pie. Hun ville inn i fredskorpset og gjøre noe. Så traff hun Tamerlan.

boston.convert.tsarnajev

Møtet med Tamerlan endret Russel radikalt: Hun konverterte til islam og iførte seg hijab.
Dette var et stort sprang. Katherine Russel var datter av en lege. Som ung ville hun ut i verden og forandre den. Hennes motto var: ‘Do something about it or stop complaining’. Hun ville inn i fredskorspet. I stedet gikk hun inn i rollen som lydig ektefelle. For tre år siden fikk hun datteren Zahar.

boston.convert.tamerlan

Hva får en amerikansk jente til å endre seg så radikalt? Noe av den samme radikaliseringen inntraff med middelklassebarn på 60-tallet. Studentbevegelsen og alternative grupper hadde en like rask konverteringseffekt på barn fra borgerlige hjem. Her er det utvilsomt interessante paralleller. Men spranget fra idealistisk legedatter til muslim og kona til en islamist, virker mer skremmende på oss.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2312588/EXCLUSIVE-How-Muslim-convert-widow-Boston-bomber-brainwashed-terrorist-husband-gave-dreams-college-baby-21.html