Nytt

Moren til Dsjokhar og Tamerlan Tsarnajev sier det samme som faren: Sønnene har fått skylden for terroren. Det er amerikanske myndigheter som står bak, og grunnen er at de vil ta Tamerlan fordi han elsker islam, sier hun i intervju med ABC.

Om foreldrene mener at amerikanske myndigheter selv står bak, er ikke godt å si. De bruker begge uttrykket «framed», dvs de har fått skylden for noe de ikke har gjort. Moren Zubeidat knytter det så til islam, og sier at myndighetene ville ta Tamerlan fordi han elsket islam. Det virker ikke som en spesielt intelligent forsvarsvinkel. Hun sier hun har mistet begge sønner, og at familien befinner seg i søla. Men hva bidar hun selv med med sine uttalelser?

In the phone call with ABC News, Tsarnaeva reiterated claims made by her husband in earlier interviews that both of their sons were framed by the U.S. government.

She said her oldest son Tamerlan, the 26-year-old who was killed by police early Friday, was investigated two years ago by the FBI only because «he loved Islam» and said he «didn’t do anything bad.»

..

«They were all afraid of Tamerlan,» his mother said, referring to the U.S. government. «They wanted to eliminate him as a threat because he was in love with Islam. For the last five years they were following him.»

 

http://abcnews.go.com/International/boston-marathon-bombing-suspects-mom-family-dirt/story?id=19008550