Nytt

En person er i nattens løp pågrepet etter en dramatisk kamp med politiet som kostet en politimann livet. Trolig er den pågrepne en av de to som FBI etterlyste som mistenkte for terrorbombene mot maratonløpet mandag.

Kilder Boston Globe har snakket med sier det er en av de to som er tatt.

 

 One suspect in Monday’s Boston Marathon bombings has been captured, according to an official with knowledge of the investigation. Another remains on the loose in Watertown after a firefight with police. Authorities have established a 20-block perimeter as they search for him.

 

FBI har i nattens løp offentliggjort bilder som gjorde det enda lettere å identifisere de to. Bildene er såpass klare at det går an å si noe hva slags typer det kan være.

Suspect 1 Up Close
Suspect 1 Up Close

 

Suspect 2 Close up
Suspect 2 Up Close

Konfrontasjonen oppsto inne på campus til MIT i Cambridge, rett utenfor Boston. At noen skyter på politiet inne på MIT er oppsiktsvekkende, og tyder på at politiet hadde oppsporet de to mistenkte. Særlig nummer to virker studentaktig, cool og carefree. Det var på forhånd advart om at de var livsfarlige. Det viste seg å stemme, en politimann ble drept.

The nightly mayhem began, after a university police officer died in a shooting on the Massachusetts Institute of Technology campus in Cambridge late Thursday, state police spokesman Lt. Mark Riley said.

The MIT officer was responding to a disturbance when he was fired upon, according to the state district attorney’s office. He sustained «multiple gunshot wounds.»

State police and the FBI were called in after the shooting and found the campus policeman near Building 32 on MIT’s campus. He was taken to Massachusetts General Hospital, where he was pronounced dead, the district attorney’s office said.

Dozens of officers surrounded and cordoned off the building, known as the Stata Center, which houses computer science laboratories as well as the department of linguistics and philosophy, according to MIT’s website.

The university, which lies adjacent to the city of Boston, requested people stay away from the building as police considered the situation potentially dangerous.

Terroristmistenkte lyktes å fly i en kapret bil, men ble stanset i den lille byen Watertown et stykke unna. Her kom det også til skyting, men tv-bilder viser at politiet legger en mann i bakken og setter håndjern på ham.

 

http://us.cnn.com/2013/04/19/us/boston-area-violence/index.html?hpt=hp_t1