Den første terroristen, eller mistenkte no. 1, som FBI kalte ham, døde på sykehus etter skader han pådro seg under skyting med politiet.

boston.suspect-1-up-close-1

 

Begge mistenkte var sammen, og nummer 2, i hvit baseballcaps, er på rømmen.

De rakk å drepe en politimann, de skjøt ham ihjel mens han satt i tjenestebilen. Da har du tenkt å avslutte ved å gjøre så mye skade som mulig. En annen politimann ble skutt under biljakten som fulgte. Han ligger på sykehus, kritisk skadd.

Det hele begynte med at politiet fikk en alarm om et ran av en «convenience» store, det er butikker av typen Seveneleven. Det sies ikke eksplisitt at det var de to som ranet butikken, men det virker sannsynlig. Da politiet kom til stedet, hadde de forflyttet seg og gikk til angrep på en politimann i bilen. Det hører sentralen. Slik begynte en storstilt jakt.

De to tvang en mann med en Mercedez SUV til å utlevere bilen, og kjørte mot Watertown med politiet på slep. Det var under denne jakten de skjøt og såret en annen politimann.

Men også mistenkte no 1, tilsynelatende den eldste av dem, ble såret, såpass alvorlig at han lot seg overmanne. Han døde senere på sykehus.

 

 

 

According to State Police Colonel Timothy Alben, the night’s outbreak of violence began about 10:30 p.m. police received reports of a robbery of a convenience store in Kendall Square near MIT. A few minutes later, an MIT police officer, who has not been identified, was shot multiple times while in his cruiser at Main and Vassar streets, near Building 32, better known as the renowned the Stata Center on the MIT campus.

The officer was pronounced dead at Massachusetts General Hospital.

A short time later, two men carjacked a Mercedes SUV at gunpoint, and the owner of that car was able to flee at a gas station on Memorial Drive. The SUV proceeded out Memorial Drive toward Watertown followed by a long train of police vehicles in pursuit.

At one point during the pursuit, the two suspects opened fire on Watertown police and a Transit Police officer, who was shot and who is now in critical condition at a Boston-area hospital this morning.

During the gunfight, the man known as Marathon suspect #1 was wounded. He was taken into custody and later died at Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, Alben said.

Police have since been searching for the other bombing suspect.

En stor styrke leter nå etter suspect no. 2:

 

Boston Police Commissioner Edward F. Davis said the man now known as Marathon bombing Suspect #2, the man with the white baseball cap who actually dropped the bombs at the race finish line, is the person being sought by a massive collection of federal, state, and municipal police.

“We believe this to be a terrorist,’’ Davis told reporters about 4:30 a.m. today. “We believe this to be a man here to kill people.”

 

http://www.bostonglobe.com/metro/2013/04/18/mit-police-officer-hit-gunfire-cambridge-police-dispatcher-says/4UeCClOVeLr8PHLvDa99zK/story.html