Nytt

Akers Avis skriver om foreldre som går mot strømmen i Groruddalen. Det er en kjent sak at norske foreldre søker barna sine over til skoler med størst mulig andel norske elever. Mange velger også å flytte fra Groruddalen.

Hva kan passe bedre som toppnyhet i Groruddalens lokalavis, Akers Avis, enn å skrive om to familier som går mot strømmen. De velger å sende barna på en svært flerkulturell skole. En tanke som slår en, er at det må være hyggelig for de fleste politikere å se at i hvert fall noen ytterst få norske barnefamilier ser ut til å trives i et flerkulturelt miljø de fleste flytter fra.

Det er ikke et ukjent fenomen at foreldre søker barna sine vekk fra skoler med høy minoritetsandel. Siri Jønnum synes tendenden er lei.

– Oslo by er og forblir en flerkulturell by. Å bryte ned barrierer bør da være helt naturlig. Jeg håper vi kan nå ut slik at det ikke ender opp med at det blir altfor få etnisk norske i Groruddalen. Ta heller kontakt med den aktuelle skolen eller FAU for å få mer kunnskap om selve skolen, fremfor å se på hvilken bakgrunn elevene har, råder Jønnum.

– Dette med å dra kunst og kultur inn i den pedagogiske undervisningen er veldig viktig. Vi som sitter i FAU på Linderud skole ser også at lærerne her går en ekstra mil, sier Nesje.

http://www.groruddalen.no/gaar-mot-stroemmen.5170009-77747.html

På avisens bakside kan vi lese små notiser om alvorlig kriminalitet i Groruddalen:

Esso på Kalbakken ble forsøkt ranet av en mann lørdag kveld. Store politistyrker lette etter mannen uten hell.

—–

En person ble slått ned og fraranet en mobiltelefon ved Sinsenkrysset lørdag kveld. Politiet gikk ut og etterlyste to mørkhudete gutter, men foreløpig har de ikke pågrepet noen i saken.

—–

I forbindelse med en fest på Risløkka ble en mann pågrepet for å ha utøvd vold mot en polititjenestemann.

—–

En eller flere personer brøt seg inn i COOP Prix på Vestli natt til mandag.

Notisene er ikke å finne på nett.