Nytt

En privatperson har tilbudt seg å betale 7000 kroner til årets juletre og samme beløp til neste års feiring av den muslimske høytiden Eid etter at det muslimske flertallet i Egedalsvænge borettslagsstyre stemte mot innkjøp av det tradisjonelle juletreet. Vedtaket, som ble fattet bare dager etter at etenstemmig styre vedtok å bruke 60.000 kroner på en storslått feiring av Eid, har vakt nasjonal oppsikt og havnet på den politiske dagsorden.

Men takket være en utenforstående privatperson så det ut til å bli juletre likevel, og styreformann Karin Leegaard Hansen proklamerte at samholdet i det flerkulturelle borettslaget aldri har vært større.

De som sto bak den omstridte beslutningen er imidlertid ikke enige og mener at borettslaget ikke skal ta i mot gaven fordi beslutningen om å droppe julefeiringen ikke var et spørsmål om økonomi, men prinsipper:

Men bestyrelsen i boligforeningen tøver med at tage imod det generøse tilbud.

– Det lyder som en gavmild person. Men jeg synes stadig, at vi skal holde fast i vores beslutning, fordi det her er ikke et økonomisk problem, siger bestyrelsesmedlem af boligforeningen Egedalsvænge Ismail Mestafi til DR Nyheder.

Af principiel karakter

Og til TV2 Nyhederne udtaler samme bestyrelsesmedlem, at beslutningen om i første omgang at droppe juletræet var af principiel karakter.

– Vi skal ikke lade os diktere udefra, lyder det fra Ismail Mestafi.

Det muslimske flertallet i styret har så langt ikke villet redegjøre for sin beslutning, men har henvist til en taushetsplikt som ikke gjelder for denne typen saker.

Jyllands-Posten: Boligforening tøver med at tage imod juletræ