Nytt

En gruppe beboere i Kokkedal på Nord-Sjælland gikk søndag rundt og samlet inn underskrifter for å få veltet styret i boligsameiet som har nektet å gi penger til et juletre.

Et team fra TV2 fulgte de som gikk rundt og filmet.  Det likte en gruppe unge muslimer dårlig. De smadret tv-bilen. De unge mente det var medienes skyld at kvinner og barn måtte tåle sjikane p.g.a julefeiringsvedtaket. Derfor angrep de TV-bilen.

 

Egedalsvænge overfald

Sådan så sendevognen ud efter mødet med de 25 utilfredse unge i Kokkedal. Foto: TV 2

En gruppe beboere fra Egedalsvænge i Kokkedal gik i dag rundt og stemte dørklokker for at indsamle underskrifter blandt de andre beboer for at erklære mistillid til boligforeningens bestyrelse. Det sker, efter at bestyrelsen i de seneste dage er kommet i modvind for at nægte beboerne i Egedalsvænge et juletræ til den kristne højtid.

Dagens indsamling skabte dog vrede blandt en gruppe af Egedalsvænges muslimske beboere, der højtlydt viste deres frustrationer ved at råbe af den underskrifsindsamlende gruppe.

To af TV 2’s ansatte – en journalist og en fotograf – ankom til Egedalsvænge for at dække indsamlingen, men deres tilstedeværelse blev mildest talt ikke modtaget med kyshånd. Efter kort tid på stedet hørte de to journalister pludselig et stort brag fra deres sendevogn, som de kun stod 50 meter fra.

Egedalsvænge

Foto: TV 2

«Vi skynder os bare ned til bilen, og der kan vi se 25 hætteklædte unge med tildækkede ansigter. Enkelte havde brosten. Bilen er fuldstændig smadret, og en af de unge råber nynazister, fortæller tv2.dk’s mand på stedet.

Gruppen af unge mente, at mediernes dækning af det manglende juletræ i Egedalsvænge var skyld i, at muslimske kvinder og børn blev chikaneret og ikke længere kunne gå i fred. TV 2-medarbejderne fik derfor et ultimatum.

Egedalsvænge

Foto: TV 2

«I skal bare væk herfra nu, sagde de. Det er første gang, at jeg for alvor troede, at jeg skulle have tæsk. Så vi sagde bare, at vi kører nu. Så satte vi os ind på sæderne med glasskår og kørte væk», siger TV 2’s journalist.

De to TV 2-medarbejdere slap uden skrammer, mens TV 2-sendevognen har fået smadret døre, siderude, forrude, instrumentbræt, tankdæksel og meget mere.

 

Det er ikke første gang at danske journalister møtes med vold av muslimske miljøer. Det er selvsagt alvorlig at de ikke kan gjøre jobben sin, og det er nok et uttrykk for at dette er avståtte områder, utenfor dansk jurisdiksjon.

 

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-59989006:tv-2ansatte-truet-fik-smadret-deres-bil.html?forside