Nytt

Kurt Westergaard forteller i et intervju med et østerriksk magasin at det er utlovet en belønning på 11 millioner dollar – ca 63 millioner kroner for den som ekspederer ham ut av denne verden. Det tynger bevisstheten.

Beløpet har ikke vært kjent i offentligheten før nå.

Westergaard er lei livet bak pansrede dører.

– Jeg savner bare at kunne gå tur med min kone helt alene og selv at kunne køre i bil og ikke sidde på bagsædet i en pansret bil. Det er ikke helt enkelt, men jeg er stolt af at den danske stat mener, mit liv er så meget værd, siger Kurt Westergaard til News.

Ifølge News-journalisten Christoph Lehermayr møder han Kurt Westergaard ’et hemmeligt sted i Danmark’. Westergaard fortæller News-journalisten, at han er på flugt fra en dødsdom fra muslimske ekstremister.

– Jeg er 11 mio. dollar-manden. Så mange penge har fanatiske muslimer udlovet for mit hoved, siger Kurt Westergaard til News. 11 mio. dollars svarer til cirka 63 mio. danske kroner.

Men selvom prisen er blevet et liv på flugt, fortyder Kurt Westergaard ikke sin Muhammed-tegning.

– Nej, jeg fortryder intet. Jeg står bag den tegning. Den viser spændingsforholdet mellem Islam og terrorismen. Og jeg ved med sikkerhed, at havde det ikke været den tegning, var det senere blevet en roman, en teaterstykke, en film. Tegningen var bare en katalysator i en nødvendig proces, siger Kurt Westergaard til News.

BT ville gerne have talt med Kurt Westergaard for at få uddybet, hvordan han oplever sin dagligdag nu, knap tre år efter drabsforsøget, men det er ikke lykkedes at få en kommentar.