Nytt

Aftenposten(4/9-12) skriver om Oslo Fremskrittspartis vilje til å bygge i Marka og på jorder. Det som er mer interessant er hvorfor Fremskrittspartiet ser på disse mulighetene for boligbygging. Det har seg slik at innvandrertette bydeler har så svak prisutvikling at det ikke er lønnsomt å bygge der.

Bystyregruppens talsmann i boligsaker, Jørgen Kallmyr:

-Det bor så mange innvandrere på Mortensrud at norske barnefamilier ikke vil flytte dit. Prisene har stått stille mens de har økt overalt ellers. Når bruktboliger koster 25 000 kroner kvadratmeteren og det koster 35 000 å bygge nytt, sier det seg selv at det ikke blir bygget der.

Derfor mener han at boliger i for eksempel Sørkedalen er bedre, han legger vekt på at det vil være snakk om eneboliger og rekkehus, ikke blokker.

Leder i Oslo Frp, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, trekker også inn andelen innvandrere som et problem i boligpolitikken.

-Det er ikke SSBs prognoser som skal bestemme hvor raskt Oslo skal øke, sier han.

——————————

-Innvandrere, som flyktninger og asylsøkere og familiegjenforente, bør ikke ha anledning til å flytte fra bosettingskommunene før man er i stand til å forsørge seg og sin familie, sier han.

Før de kan forsørge seg selv bør de ikke få bytte NAV-kontor, ifølge stortingsrepresentanten.

 

Artikkelen er ikke å finne på aftenposten.no i skrivende stund.