Nytt

En ny undersøkelse viser at fire av fem ansatte i ordensavdelingen på Grønland politistasjon, som er landets største, vil ha permanent bevæpning. Resultatet står i sterk kontrast til en lignende undersøkelse ifjor, hvor bare fire av ti ga uttrykk for et ønske om å bære våpen.

Ifølge tillitsvalgt ved Grønland politistasjon, Adnan Naeem, var fjorårets undersøkelse god, men den sviktet på ett punkt.

– Den skilte ikke mellom de som jobber ute og de som jobber inne. Det er en veldig stor blemme. Vi ville vise frem at dette er noe vi er opptatt av her på Grønland. Vi jobber i norges største politistasjon, med den desidert verste kretsen. Vi har psykiatri, vi har gjenger, vi har rus og vi har mye konflikter i rusmiljøet. Noen bør lytte til oss på ordensavdelingen her, sier Naeem til Politiforum.
Bevæpning skal diskuteres på årsmøte

Én debatt i styret til PF i forbindelse med fjorårets undersøkelse endte med at ni personer stemte mot permanent bevæpning, mens to stemte for.

På landsmøtet i november i fjor ble det bestemt at avgjørelsen om hvorvidt alle politfolk skal gå med våpen i beltet, skal tas på årets landsmøte. Dermed er det duket for ny debatt senere i år.

Ifølge Naeem har gatebildet i Oslo blir stadig råere de siste årene; flere bærer våpen og det er flere ustabile personer.

– Jeg kan ikke huske at det var så mange folk ute om natta i ukedagene her når jeg begynte. Det er slåssing og knivstikking hele tiden. Vi merker at det er mer skytevåpen. Samtidig er det de som er ustabile og rusa som er farlige, og de møter vi ganske ofte. Har de stikk- eller skytevåpen, så er det et tapsprosjekt med pepperbøsse og metallstang. Vi føler dette på kroppen, sier Naeem.

Osloby: Ordenspolitiet på Grønland vil ha permanent bevæpning