Flere skytevåpen ble beslaglagt på Grønland forrige uke. Våpnene knyttes til et gjengmiljø med bakgrunn fra Vietnam, Thailand og Fillipinene. Saken førte til at politiet også gjennomførte en ransakelse i en leilighet på Rødtvet i Groruddalen. Her ble det også beslaglagt våpen. Det er flott det rapporteres om kraftig nedgang i antall anmeldelser av kriminalitet. Oslo fremstår vel som den gjorde på -70-tallet. I hvertfall nesten.

Våpnene og narkotikaen knyttes til et miljø bestående av kriminelle med bakgrunn fra Filippinene, Vietnam og Thailand.

Fire pågrepet
Det var patruljer fra Grønland politistasjon som under en undersøkelse av en utleieleilighet bare rundt 250 meter fra politihuset, gjorde de første funnene.

—-

Beslag i leiligheten førte etterforskerne videre til en annen bolig på Rødtvet i Groruddalen. Her ble det funnet flere våpen.

To menn ble lørdag varetektsfengslet, blant annet siktet for oppbevaring av våpen. I alt fire personer er pågrepet i saken.

Artikkelen viser også hvilke mennesketyper som slipper ut fra soning. En av de arresterte har tidligere skutt mot en politispaner. Nå er han siktet i denne saken.

Trygg hovedstad?

En 49 år gammel mann som tidligere er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha skutt en politispaner på gata i Oslo, er blant de siktede etter beslaget, skriver Dagbladet.

http://www.dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/stort-vapen-og-narkobeslag-i-oslo-1.8496303

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂