Nytt

Groruddalen har vært i medienes søkelys denne våren. Kongen besøkte bl.a Furuset og var fornøyd med hva han så. Jan Bøhler (Ap) skrev i Aften 16. mai om stoltheten ved å være fra Groruddalen.

Mandag 11. juni er Jan Bøhler intervjuet i Aftenposten. Nå er det fokus på en utvikling som bekymrer. Til tross for alle lovord og positivt fokus på Furuset, er dette et av stedene med gryende gjengmiljø.

Vi får også innblikk i bakgrunnen til gjengene.

Jan Bøhler sier det krever spesifikk personkunnskap og et kontinuerlig forebyggende arbeid for å holde gjengene i sjakk. Han fremhever at gjengprosjektet ikke utelukkende var rettet mot gjenger av etniske pakistanere. De jobbet også opp mot MC-miljøet, somaliske og vietnamesiske miljøer, og hadde et godt grep på utviklingen av gjengfloraen.

————————–

Det vil hele tiden dukke opp nye, sterke gjengmiljøer, noe vi nå ser gryende tendenser til på Furuset, der gjengene herjet i 2006, sier Bøhler.

Han mener gjengmiljøer er i emning, blant annet på Holmlia. Og han mener vi fortsatt trenger politifolk som kun følger slike miljøer døgnet rundt.

Artikkelen i Aftenposten er ikke å finne på nett. En kortere artikkel om saken kan leses her: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/06/11/boehler-bekymret-over-gjengutvikling-i-oslo