Nytt

En seksten år gammel jente ved navn Melissa Bassi ble drept og sju andre ungdommer skadet da to bomber i tidsrommet 7.45-7.50 i dag morges eksploderte utenfor den videregående yrkesskolen Morvillo Falcone i den søritalienske byen Brindisi. Dette har den regionale lederen for siviliforsvaret Fabiano Amati kunngjort på Sky Tg24. Jenta døde på Terrino-sykehuset i Brindisi, hvor hun straks ble brakt etter eksplosjonen.

Tilstanden for en av de skadede sies å være kritisk. Den kraftige eksplosjonen kunne høres opptil ti kilometer unna, og den blåste ut vinduene på husene i nærheten. Eksplosivene var plassert i en søppelcontainer utenfor skolen.

Skolebygningen er oppkalt etter kona til antimafiadommeren Giovanni Falcone, og begge to ble drept av mafiaen med en bilbombe den 23. mai 1992, hvilket er ganske nøyaktig tjue år siden. Tatt i betraktning at skolen befinner seg ved siden av rettsbygningen (se kart), kan dette være en ledetråd i etterforskningen. Mistanken styrkes av at et antimafiaopptog som dro fra Roma den 11. april, i dag skulle være fremme i Brindisi.

Corriere della Sera skriver at de skadede elevene nesten alle er fra Mesagne, hvor bilen til lederen for en kriminalitetsbekjempende organisasjon ble sprengt i luften for noen uker siden.

Brindisis borgermester Mimmo Consales sier til den lokale TV-stasjonen TeleNorba at det er den organiserte kriminaliteten som har utført et angrep uten sidestykke. At hensikten var å drepe virker høyst sannsynlig, gitt at bombene gikk av omtrent på den tiden skoleungdom normalt samles innen skoledagen tar til — det er ikke så uvanlig med skole på lørdag i Italia.